Натурален Колаген Inventia Hair & Nails

Здравейте,  скъпи читатели, 

     След лека лирична пауза, възобновявам блога, като последната и тази статия ще бъдат свързани. Отново ще говорим за коса. Този път ще говорим за коса, която е пострадала, поради сбор от причини, хронологично описани в предходната статия. 
     Междувременно,  ще разкажа какво се случи с косата ми, през "лиричната пауза". След като бях постигнала тази невероятна дължина, блясък и прочие, реших,че съм "отегчена" от еднотипната прическа, с която бях дълги години и реших да си направя "омбре". Последното беше завидно сполучливо, по-долу ще сложа снимки, радвах се на прическата известно време, докато тя не започна да ме "завладява", и русото се придвижваше все по-близо до коренът на косата ми. Последното боядисване беше фатално. :) 
   Към настоящият момент след, последната посдтрижка, която трябваше да обере цялата цъфнала коса, русото по цялата ми глава се къса и пада в доста сериозни количества. Фризьорите, които менажират косата ми (ходя на сешоар доста често), твърдят, че не пада много коса, но аз не съм на такова мнение. Не ползвам преса за коса вече почти два месеца, защото косата ми буквално "пушеше", последните пъти, когато я употребявах. 
  След синтезиран обзор и изчитане на почти всичко възможно, плюс сортиране на професионални мнения по темата, как да опазя русите остатъци, докато моята коса израсте здрава, реших да инвестирам в жив, нехидроизолиран, полски колаген от "Inventia". В интерес на истината, информацията по отношение на резултатите от употребата на колагена е сравнително ограничена, но самият състав на продукта е обещаващ. 
   Първо ще направя едно резюме на продукта, позволявайки си да копирам, това което производителят обещава, а именно: 
"Натуралният колаген INVENTIA ® е необичайно средство, чрез което жените по света могат да забравят за проблемите, с които се сблъскват всеки ден, грижейки се за кожата на лицето и тялото. Това не е просто още един продукт с евтин и недостатъчно ефективен протеинов хидролизат или друга смес, които нямат нищо общо с колагена, с изключение на думата „колаген“ в името.
Inventia е единствената фирма на пазара, предлагаща продукт, който съдържа най-важния протеин в човешкото тяло - колаген в немодифициран вид. Той е идентичен с колагена, който по естествен начин присъства в нашето тяло. Действието на естествените колагенови протеини е несравнимо по-широко и по-силно, отколкото на достъпните на пазара популярни заместители, гореспоменатите хидролизати с минимална сила на действие. Натуралният колаген INVENTIA доставя на Вашата кожа всичко, от което тя има нужда - жив колаген.
• Колаген тип I с формула на тройната спирала, дясноизвита
• рН точно колкото е pH на човешката кожа
• Това е полутечен гел с нюанси от прозрачно бяло до перлено сиво; формата на гел улеснява нанасянето и втриването.
• Не е източник на приони, за разлика от колагена от животински произход
• Притежава висока степен на абсорбиране
• Има много добра поносимост от кожата
• Не предизвиква алергии и дразнене на кожата при прилагане
• Чрез млечната киселина нежно ексфолира епидермиса, като по този начин ускорява обновяването му
• Изсветлява пигментните петна и изравнява тена на кожата
• Увеличава способността на кожата да задържа вода
• Видимо подобрява хидратацията на кожата в областта на нанасяне, по-специално поради съдържанието на хидроксипролин, каприлил гликол и млечна киселина
• Увеличава устойчивостта на кожата в зоната около очите, свежда до минимум появата на мимически бръчки
• продуктът стимулира организма да произвежда свой собствен колаген
• Не съдържа консерванти
• Препоръчва се за интензивна грижа за всички типове кожа, особено за зряла, суха и чувствителна, както в козметични салони, така и у дома
• Може да се използва като суровина за производство на козметични и фармацевтични продукти
• Не променя цвета и мириса на козметичните продукти "
След изчитането на всичко по темата, плюс всисчко описано в сайта, реших,че мога да си позволяв този риск, и да опитам от гела, който е специално предназначен за коса и нокти. В момента косата ми е адски чувствителна - визира се русата част от нея.  За това трябваше да избера нещо максимално щядащо, хидратиращо и опазващо косъса - неагресивно. Ето какво казва производителя за гела: 
"Действие на натурален колаген за коса и нокти:
  • Стимулира организма да създава свой собствен колаген
  • Подобрява цялостния външен вид на кожата, косата и ноктите
  • Увеличава способността на кожата да задържа вода
  • образува защитен слой, чрез който кожата и косата не губят влага
  • Значително увеличава влажността
  • Силно намалява грапавостта, изглажда и придава еластичност
  • Притежава висока абсорбция
  • Много добре се понася
  • Не е източник на приони
  • Характеризира се с висока степен на чистота
  • Не съдържа консерванти и парабени! 
Съставки на Натурален колаген за коса и нокти от Inventia
Вода, Колаген, Каприлил гликол, Еластин, Млечна киселина" 

  1. Обратна връзка за комуникация с aloha.bg. Поръчката стана доста лесно и бързо, казах,че искам да поръчам продукта, оставих телефона си и на първият работен ден ми се обадиха, за да уточним доставката. 
  2. Имаше леки неточности в комуникацията по доставката, мисля,че по-скоро с куриерската фирма, но това не помрачи доброто ми мнение за комуникацията с дамата, която ми се обади. Още по телефона по време на поръчката ми обясниха, как се ползва чудото - допълнително внесоха разяснение,че задължително трябва да се държи в хладилника, защото е температурно зависим продукт. 
  3. Продуктът пристигна грижливо опакован с книжка, с описание на гамата от продукти,  отново предупреждение, как да се съхранвява продуктът, плюс малко магнитче подарък. :) 
  4. Самият колаген е в стереопорена кутийка, в много масивна стъклена бутилка с помпа. Аз поръчах най-малкият размер от селекцията, тъй като предвид цената, със сигурност първо трябваше да се убедя в качествата на продукта. 


     5. Колагенът има гелообразна формула, нанася се на мокра коса, втривайки се по скалпа, плюс дължината на косата. Може да се ползва със и без отмиване, като, ако не се отмива, косата се суши със студен сешоар. Има логика, предвид зависимостта на качеството и действието на продукта с температурата. За момента съм нанесла продуктът само веднъж върху косата си. Продуктът няма мирис, няма някакво специално въздействие при нанасяне, само леко стягащ ефект, който се чувства дори приятно, според мен върху скалпа. След изсушаване, косата е мека и нежна на пипане. Трудно ми е да дам адекватна оценка, след едно измиване, но възлагам големи надежди на продукта. Серията разполага с шампоан и балсам, но предпочитам първо да ползвам 100 % натуралния продукт за максимално добър ефект. След още няколко нанасяния, отново ще дам обратна връзка за евентуалният напредък.
    След последното подстригване





Коментари

  1. Много интересно Дианка , пиши по-често! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Ина ! Вдъхновението се върна, след труден период, така че ще падне писане !

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации